En fundering som jag har

Varför är det lättare att säga ex. grattis, lycka till och positiva saker när något roligt har hänt eller kommer att hända.
Och varför är det svårare för folk att säga jag beklargar, tråkigt att det hände osv. när det har hänt något tråkigt eller tragiskt.?

Bara en fundering jag har. Borde det inte vara tvärt om, att folk bryr sig mera om någon/något och säger saker när något tråkigt har hänt?

Kommentarer
Postat av: Natalie

jag håller med dig fullt ut! men folk rymmer när det händer något negativt, då är det plötsligt jobbigt och så drar dom.. så fel!



Ska vi hänga när jag kommer hem från götet? :)

2009-10-16 @ 15:19:58
URL: http://storiesofastranger.blogg.se/
Postat av: Anna

För att många är rädda för att prata om tråkiga/tragiska saker, det anses lixom fult tycker många att prata om döden vilket är helt fel. Lika är att många frågar "hur mår du?" utan att lyssna på svaret, ställer man en sån fråga ska man våga lyssna på svaret också.

2009-10-16 @ 17:31:42
Postat av: ida

Folk bearbetar sorg på så många olika sätt, vissa vill inte prata för det får dem att må så fruktansvärt mycket sämre. Lycka bearbetar man däremot på ett helt annat plan, som inte är smärtsamt. Därför tror jag att många (däribland även jag) inte vågar chansa att påminna om sorgen.



Jag beundrar din styrka och öppenhet. Du är fantastiskt stark Sofia, du och din familj. Jag är så ledsen för er skull.

2009-10-20 @ 00:57:08
Postat av: Anonym

SVAR Till Ida.:

Jag vet tyvärr inte vem du är. Men hoppas du ser detta och svarar. Kände inte igen ditt mejl adress heller.



Jag förstår absolut vad du menar. Men att säga att man tänker på en, eller bara säga att man beklagar. Det kan inte bli fel. Folk är så nyfikna, tyvärr lite fega. Men jag visar att jag bryr mig och säger att jag finns för en. Det blr nog aldrig fel, i vilket fall som helst. Tack Ida, det känns skönt att hör att folk ser migsom en stark person. För jag hatar att visa mig svag. Tack Ida,

2009-10-20 @ 03:50:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0