1 år - 24 januari

Mer än ett år har nu gått.
Vet inte vart tiden har tagit vägen. Saknar dig varje dag. Sista dagarna på Hawaii var jobbiga, men det var bara att hålla humöret uppe och tänka att iaf du har det bättre nu.

Dagen du försvann ifrån oss trodde jag att det sista i mitt liv skulle vara att hitta sin bror eller någon nära död.
Trodde att jag såg i syne, men så var det inte.
Mardrömmen blev värre och livet blev inte ljust längre som det började bli efter Philip.

Visst har man sina jäkligt dåliga dagar, men jag skulle aldrig göra något.
Man måste nog vara stark för att göra något sånt. Så stark är inte jag.

Lever mitt liv så gott som det går. Ute och reser ska jag göra mera.
Se världen, inte stanna i denna lilla hålla som Eskilstuna.

Hälsar på dig/er sen när jag kommer hem från London. Som du vet har jag varit på Hawaii nu i 17 dagar. Men ses när jag kommer hem. Puss och kram din ända lillasyster <3


(en gammal bild på dig, vet inte alls när den är ifrån. Tagit den från facebook)


Hemma i Sverige

Hemma från Hawaii efter 17 härliga dagar. Det har varit så jäkla underbart. Svårt att fånga och skriva ner allt som man varit med om.
Det kunde inte varit bättre resesällskap heller.
Nu gäller det att vila upp sig, för på torsdag åker man till London i 5 dagar.

Resan hem gick snabbare än väntat, är helt slut i kroppen och huvudet just nu.
Blev lite jobbigt på andra långa resan. Men gick över ganska snabbt.
Nu:- Packar upp och sen är det dax igen.


Whats up ladies?

Long time no see.

Nu är det alldels för länge sedan vi skrev. Inte för vi inte haft tid, men vi känner att vi inte har haft så mycket nytt att skriva om som ni inte har läst om tidigare. Att skriva att man legat vid poolen eller vid stranden varenda dag är väl kanske inte så skoj att läsa om eller vad säger ni?

Vi har haft underbara dagar sen vi sist skrev. Vi vaknar på morgonen och bestämmer då hur vi ska spendera dagen., vilket är otroligt skönt. Vi har inga måsten. Varenda dag är värdefull nu innan man snart ska tillbaka hem till kalla Sverige igen.

Häromdagen åkte vi uppåt på ön för att leta efter jätte sköldpaddor, efter mycket fram och tillbaka hittade vi fortfarande inga. Det blir ett nytt försök imorgon för nu vet vi exakt vart vi ska åka, så håll tummarna för oss att vi hittar några.

Annars dessa dagar har vi legat vid poolen, varit vid stranden och stekt oss så bruna som det bara går. Den bruna färgen blir bättre och bättre. Äntligen börjar den synas. Vi har badat i havet flera gånger, så nu kan man åka hem med gott samvete.
Det bästa med att ligga på stranden som vi har gjort två dagar i rad är alla jäkla snygga surfkillar, då snackar vi riktiga hunkar som man nästan vill gifta sig med.

När det har varit dåligt väder här på Hawaii så har det blivit mycket shopping, speciellt inne på Forever 21. Första gången vi var där så hittade vi inte mycket alls,men ju mera man går där inne ju mer hittar man. Varenda gång man går där ifrån så har man en påse i handen. LIVSFARLIGT.
Det värsta är att det är så jäkla billigt. Som Gina Tricot, men mycket billigare och snyggare saker. Som t.ex. ett par jeans som vi båda köpt, 14dollar, det är ca 100kr. Man blir sjuk när man går där inne.


Hard rock cafe har vi också hunnit besöka, vilket känns skoj. Hädan efter blir det att försöka besöka ett Hard rock cafe i varje land man kommer att besöka.
Vi shoppa lite i giftshoppen så nu har vi lite souvernier från stället.


Två dagar av strålande väder

Nu är vi dåliga igen på att uppdatera. Men när det är bra väder och långa dagar orkar man inte sätta sig och fundera ut något bra att skriva. Det är min (Sofias) tur igen, eller tur, vi har ingen tur ordning, men Lotta har skrivit några dagar i rad nu.

Igår blev det poolen för första gången sen vi kom hitt.
Det var lite krångligt att hitta den, men till slut låg vi där och stekte fläsket.
Inte nog med det så simma vi några längder också. Färg fick vi båda två, om man kan kalla röd ett färg. Nej då skämt och sido. Vi båda börjar äntligen se lite färg på våra kroppar.
Låg där några timmar och gick sedan upp på rummet och på kvällen blev det mat nere i restauranten på hotellet, live musik och god mat. En super duper dag enligt oss båda.


Dagen idag var inte fel den heller, två dagar i rad med super väder, bara att tacka och ta emot.
Idag blev det stranden med Lottas pappa. Tredje gången på Wakiki beach. Äntligen fick man bada i havet igen. Det har bara blivit två gånger allt som allt. Inte bra, det måste bli flera gånger.
På vägen hem stanna vi och käka på Ala Moana´s food court.
Ännu en härlig dag är över och nu är det bara en vecka kvar.


Ala moana

Nu är det min (Sofia) tur att få skriva lite på vår resedagbok.

Det är alltid lika svårt att börja skriva men när man väl börjat är det bara köra tills det tar stopp.

Igår var inte vädret på vår sida så vi bestämde oss att ta en taxi bort till ett stort köpcentrum, vad passar inte bättre än att gå runt och bara njuta av alla affärer när det är dåligt väder.
Blev allt från Victoria Secret till Forever 21 och ett antal andra affärer.
Shopping blev det för oss båda två. Jag fick hem ett par skit snygga Converse skor (i färgen petrol), några parfymer, strumpor och annat smått och gott. Mycket nöjd över allt. Lotta fick även med sig några parfymer hem.

På köpcentrumet fanns ett stort Food Court som vi stanna till och käkade på.
Blev god asiatisk mat, - Friterade räkor i honung, nudlar och vårrullar. Men det bästa av allt var den så kallade ”framtidskakan” på engelska heter det fortune cookie. Bara positiva ord fick vi båda två. Det är förmodligen bara positiva ord på alla men i alla fall.

Resten av dagen blev att ta det lugnt och bara ligga och läsa på rummet.

Senare på kvällen åkte vi in till själva stan med Lottas pappa. Blev en tripp till Mac butiken. Så nu är Lotta en glad och nöjd ägare av en Macbok. Välkommen i klubben får man väl säga.

Som vanligt somna vi någorlunda tidigt och vakna nästan med tuppen.Fint väder idag, det innebär poolen för våran del idag.

Bättre sent än aldrig skickar vi med lite bilder på rummet.


Red lobster!

Nu har vi vart dåliga på att uppdatera här. Vi lovar att skärpa oss.

Igår så var det jätte mulet och regnigt så det vart ett stenhårt pass på gymmet för att sysselsätta oss. Det är ju så förbannat skönt att köra slut på sig totalt, tror vi var i gymmet i ca två och en halv timme igår och mosade på.

Sen vart det hem och duscha och sen för att åka iväg med pappa till Best buy, en elektronik butik som har allt och som även ska vara billigare. Vi skulle kolla på en fördelsedagspresent till mig där, och vi tror att vi har hittat den men måste kolla upp en sak först bara.

Efter det så åkte vi till den kända restaurangen Reb lobster och åt. Det var ett häftigt ställe som måste besökas om man har möjlighet.
Vi började med att beställa in förrätter, jag och Sofia tog varsin lobster nacho och pappa en räkcocktail. När jag och Sofia fick våra tallrikar så var det som en stor huvudrätt, så mycket mat, men som bara skulle vara en förrätt. Så bara där hann vi äta oss lagom mätta fast vi lämnade halva portionen. Efter förrätten så fick vi varsin cesarsallad som slank ner den med. Efter dom två portionerna så var man mätt, redo att gå hem i stort sett. Men nej då, the main course väntade ju. Sofia hade tagit en pastarätt med räkor som såg orörd ut när hon var klar. Jag hade lyckats tagit den dyraste rätten på menyn, så går det när man inte tittar:P En stor köttbit med hummer och räkor, vitvinsås, färsk sparris och potatismos. Bara köttbiten var lika stor som en hel fläskfilé som man köper hemma i affären. Lite slank ner men fortfarande mycket kvar. Men vi fick med oss resterna hem i varsin kebab-låda:D så vi har lunch fixad för idag.

Vi har tyvärr inga bilder att bjuda på. Så det får bli en googlad bild på Reb lobster.



Strålande väder!

Åh villken ljuvlig dag vi har haft. Vi hade turen att vakna upp till klarblå himmel idag igen.
Jag och Sofia hoppade in i en taxi imorse vid 10 tiden och åkte till Waikikibeach. Så där låg vi först i skuggan och läste och lyssnade på musik, sen vågade vi oss ut i solen med solskyddsfaktor 20. Vi är fortfarande lite röda sen i söndags.

Efter ca två timmar så fick vi nog och bestämmde för att gå och strosa i lite butiker och mysa, precis sådär härligt som bara två bästisar kan göra:) Vi gick längs "rikemansgatan" som vi så fint kallar det. >På den gatan ligger alla exlusiva butiker så som Gucci,Dior,Louis Vuitton. Men det finns faktiskt några butiker som passar för våra plånböcker, som tex Forever 21 och American Appareal.

Väl inne på Forever 21 så hittade vi inte så värst mycket. Inte alls så mycket som vi hade ställt in oss på. Vi hade nästan redan börja forska på hur mycket det skulle kosta att köpa en ny resväska och skicka hem till sverige full med alla billiga fynd. Men så vart det inte riktigt. Sofia hittade några tröjor som hon passade kalas bra i. Och jag hittade dom perfekta röda klackskorna i mocka. Jag hade bestämmt mig för att INTE köpa några skor, men det gick verkligen inte att ställa tillbaka dom på hyllan, dom var bara tvungna att följa med hem, gud villken typisk tjej man är när det gäller skor. Men dom ska få följa med hem till lilla Eskilstuna och få göra nybrogatan osäker.

Nu på kvällen så har vi vart och ätit på restaurang med pappa. Var på en jätte mysig restaurang som vi var på i söndags med toppen mat. Idag hände det som inte får hända när man är på restaurang, jag beställde in pasta med tomater och räkor. Det gick inte att äta. Det smakade precis som eftersmaken när man har spytt. Så som tur var så vart sofia mätt på sin rätt så jag fick halva hennes portion och den var helt klart ätbar.


Fettvalkar, bort bort bort!

Godmorgon allihopa.

Här borta på andra sidan jordklotet har vi precis gått upp, medan det snart är dags att lägga sig och sova för er. Konstigt att det kan vara så egentligen.

Gårdagen var väldigt mulen och regnig så det vart en väldigt slapp och skön dag.
Dagen innan så hade vi pratat om att det skulle vara så fruktansvärt skönt att få röra på sig lite. Så vi pratade om att vi skulle ut och springa så vi gick och köpte Sofia ett par träningskor.
När vi kom tillbaka till hotellet så började man tänka lite. Vi började inse att man kanske ska vara en van löpare för att ge sig ut på en springtur bland allt folk i denna värme. Man vill ju inte visa att man har dålig kondis för andra. Så vi bestämmde att det fick bli gymmet som ligger runt hörnet på gatan.
10dollar kostade det för att få gå in där och det är dyrt men så himmla värt det.

Man gick ner en trappa för att komma till alla maskiner. När vi kom ner så bara stod vi och gapade. Jääävlar vad stort det var. Hur många maskiner som helst, det stod ca 20 löpband, 20 crosstrainer och 20 motionscyklar PÅ RAD!!

Så nu har vi bestämmt att vi ska köra stenhårt här nere. Vi ska köpa 1 veckaskort för 60dollar och då får man träna hur mycket man vill. Så vi tänkte att vi kör två gånger om dagen, mycket motion ska det bli. Och nyttig mat, mycket sallad från och med nu, men vi kommer självklart tänka på att vi är på semester och unna oss onyttigheter då och då.


Waikiki

Terve terve!( eller måste man skriva Aloha nu när man är här eller):D

Natten har vart lika tuff för mig(lotta) inatt igen. Tar sin lilla tid innan man kommer in i den rätta tiden här, 11 timmars skillnad är jäkligt mycket. Vi somnade vid 11 igår natt men så vaknar man ca 1 gång i timmen och har svårt att somna om, tur att Sofia tog med sig laptopen så man kan kolla på film när det händer.

Imorse när vi öppnade våra små söta ögonlock så fick vi se att det var klarblå himmel. Vi skuttade upp ur sängen (iaf jag lotta, sofia är väldigt seg på morgonen) väldigt glada, för det innebar att vi skulle åka till Waikikibeach.
Waikikibeach är den kändaste ön här på Hawaii. Om man googla på Hawaii så är det Waikikibeach som kommer upp.

Vi hade ställt in oss på att få klämma ner oss på stranden mitt bland alla människor, det är en sån populär strand som alla åker till så man får nästan lova att dela badlakan på stranden för att det är så trång. Men vi åkte till slutet på stranden där det var väldigt lungt och härligt och där vi fick ligga i fred.

Nu kan man bocka av på "att göra listan i livet" att man badat i stilla havet. Det klara vattnet som är alldeles turkost.

Vi låg och solade i ca tre timmar, vilket räcker gott och väl när man är så vita som vi är. Sofia hade redan lite färg innan vi kom hit tycker jag, i alla fall om man jämnför med mig som nästan är blå i tonen för att jag är så vit. Men det ska det bli ändring på. Mamma, leta efter en brun jävel när du hämtar oss på arlanda om 2 veckor.

Nu sitter vi på hotellrummet, trötta och "bruna" efter dagens äventyr. Ska inte ljuga, brunar var att ta i. Röda som FAN är det rätta ordet. Vi har smörjt in oss rikligt med kylbalsam så snart är vi fit for fight igen. Vi var nere i affären för en stund sen och köpte upp ett 6-pack corona och en burk med jordnötter som vi nu sitter och delar på framför lite kortspel.

Här har ni två bilder från vårat hotellrum på 39:e våningen.











Aloha!

Nu är vi äntligen här. Efter 19 timmars flygresa så har vi äntligen fått borra ner tårna i sanden på Waikiki beach.

Nu är det så här, jag(lotta) och Sofia har bestämmt att vi ska försöka göra denna blogg till en resedagbok under våra dagar här på Hawaii. Vi tänker berätta vad vi gör om dagarna och försöka uppdatera er med så många bilder vi kan. Visst låter väl det bra? Tycker iaf vi:)

Vi hoppar över att berätta om dagar som har vart, vi börjar från och med idag.

Idag är det helg här villket betyder att pappa är ledig. Så idag vart det Oahu sightseeing. Vi tog pappas svarta fara och drog igenom hela ön. Åkte längs kusten på den västra,norra och södra sidan. Vi stannade till lite här och var för att titta på den helt underbara utsikten som absolut inte kan fångas lika bra på bild tyvärr. Det är på den västra och norra sidan på ön som dom riktigt stora vågorna finns där alla surfare håller till. Idag blåste det mycket så vi fick se några riktigt häftiga vågor.

Nu sitter vi på hotellrummet och har precis duschat av oss saltvattnet så nu går vi runt och luktar som två vandrandes cocos-nötter, gott tycker vi. Vi har precis gått igenom dagens alla urhäftiga bilder som vi är helnöjda med.

Nu ska vi strax ut och äta middag på en ute restaurang som ligger precis vid hamnen. Klockan är nu här 18.56, vi ligger alltså 11 timmar efter er i sverige. Såg igår att den kända restaurangen Hooters(ni som inte vet, googla) ligger precis vid vårat hotell, vågar man gå dit och äta bara för att eller?


Åza 21 år


Grattis Åza på din stora dag.
Vi har då allt haft rolig tid tillsammans och mera kommer det att bli.
Hoppas du får en underbar dag.


Eat style


En skön dag

Denna dag har varit väldigt skön, mycket att göra, men skön.

Tvätta två-tre maskiner. Fixa lite, packa, chilla.
Gick hem till min mor, käka snabbt. Med bror och mamma.
Blev hämtad åkte till Lotta, fira hennes dag, blev käk, tårta och massa skratt. Jätte trevligt.
Kom hem, fixa tvätten, packa, fixa smycken och sedan gick jag till min mor.
Kom ditt innan 23 tiden kom hem nu efter 03. Vi har druckigt te, käkat, pratat och haft det trevligt.
Sa hej då, lär prata med henne i morgon också. Men då är det på telefon.

Dagen i morgon är fullspäckad. Gillas!


Lotta 22 år


Idag fyller min bästastevän hela 22 år.
Önskar henne en underbar födelsedag idag och i morgn blir det andra bullar med oss tjejer.
GRATTIS GRATTIS GRATTIS


Ljus

Ibland är det ju väldigt kul att ta kort på ljus. Lite små coolt så där.


Middag hos far

Vid 17.00 tiden gick jag till min far där några stycken skulle käka middag.
Det var allt från rostbiff till gris, till kalkon, greksallad, potatisgratäng med palsternaka osv osv.
Allt var mycket gott, det var svårt att sluta äta. Så här dagen efter smakar ju allt dubbelt så gott också.
Vi var 9 st som käkade. Några greker var där. Så det var kul att höra lite grekiska.


Bland dom bästa

Top 5 bästa/snyggaste bilder från London 2010.


Day sound

Lite dagen efter musik är aldrig fel. Bara sitta och gunga med.


Nyår 2010/2011

Vilket nyår.
Det lektes lekar, snittar böjds det på, musik, lite dans och skratt.
Kan inte riktigt sätta ringret på denna kväll.
Men jag är nöjd, värsta är disken nu. Men det hör ju till.
Har tyvärr inte så många bilder, men hoppas att få dem andra bilderna.
Bilderna är innan alla andra kommer.


RSS 2.0